19 Temmuz 2014 Cumartesi

GOOGLE giriş sayfasında Nelson MANDELA_18.07.2014_



Google, -internet giriş sayfasında- geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Nelson Mandela'nın doğum gününü unutmadı ve  özel bir doodle (*) hazırladı. ( http://www.google.com/doodles/nelson-mandelas-96th-birthday  ) 18.07.2014_


  • Hiç kimse, doğuştan, başka bir insanın ten rengi, geçmişi ya da dini yüzünden ondan nefret etmez.
  • İnsanların nefreti öğrenmesi gerekir. Ve eğer, onlara nefret öğretiliyorsa, sevgi de öğretilebilir. Çünkü sevgi insan kalbine aksine kıyasla çok daha doğal gelir.
  • Hayatta önemi olan sadece yaşamış olmak değildir. Başkalarının hayatlarında yarattığımız fark yaşadığımız hayatın kıymetini gösterir.
  • Eğitim, dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silahtır.
  • Özgür olmak, birinin sadece zincirlerini kırması değildir ancak başkalarının özgürlüğünü artırmak ve başkalarının özgürlüğüne saygı duyacak şekilde yaşamaktır.
  • Hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde ayağa kalkmakta yatar.
18.07.2014_GOOGLE giriş sayfasında  Nelson MANDELA

çizgilerle nelson mandela

-meraklısı için- Google ‘un doodle arşivi:
***
(*) Doodle Tasarımı Nedir, Doodle Ne Demek; 

kaynak: http://nedemek.com.tr/doodle-nedir-doodle-ne-demek/

Google’ın bildiğiniz üzere her ülke için web sitesi ayrıdır. Örnek olarak Türkiye’de google.com.tr kullanılıyor ama ABD’de google.com Rusya’da ise google.ru vb. Google her ülkenin önemli günleri için o ülkenin web sitesinde bulunan standart Google logosunu değiştirmektedir. İşte logo üzerinde yapılan bu değişlik işlemine Doodle denmektedir.
Google, Doodle ile bu şekilde tüm dünyada tatil günlerini, yıl dönümlerini ziyaretçileri ile beraber kutlar. Ünlü sanatçıları, bilim adamlarını, ünlü tarihçileri, edebiyatçıları unutmaz ölüm yıl dönümlerini hatırlar onları anar. Popüler arama motoru Google Doodle ile Türkiye’de Barış Manço‘nun ölüm yıl dönümünden tutun, 29 Ekim Cumhuriyet bayramına kadar tüm özel günleri ziyaretçileri ile beraber kutlar. 24 Kasım‘da tüm öğretmenlerin Öğretmenler günününü hatırlar.
Doodle’ı kimler tasarlıyor hiç merak ettiniz mi? Doodle logolarını Google’ın bünyesinde bulunan mühendislerden oluşan bir ekip çizmektedir. Google bu mühendislere Doodle tasarımcıları demektedir. Tüm Doodle tasarımlarını www.google.com/doodles  adresinden görebilirsiniz.
*
mizahveşiir:



Hiç yorum yok: